Boş bir özgüven mi, gerçekçi bir iç barış mı? Motivasyonunu koruyarak başardıklarını takdir etmenin yolları… Yaşam öyküne baktığında ne gördüğün, o günkü bakış açına göre ne kadar değişken, değil mi? Bazen bir başarısızlıklar yığını, bazen ise bir direnç abidesi gibi geliyor hayatın.
Bu kadar gelgit içinde, gerçekçi bir özgüven sahibi olmak hiç kolay değil. Popüler öğretiler kendi kendine “sen çok özelsin, sen harikasın” dediğinde veya özellikle işte belirli bir başarı hedefine ulaştığında özgüven sahibi olacağını iddia ediyor. Bazen bunlar işe yarıyor. Ama bazen ne kadar başarı elde edersen et, kendine ne kadar iltifat edersen et, içinden kendini değerli hissetmiyorsun. Bunu bile başaramadığın için kendine güvenin bir kez daha sarsılıyor.
Oysa içi boş bir kendine güvene değil, kendimize karşı daha şefkatli olmaya ihtiyacımız var. Başarılarımızın bize kendini hissettirmesi için, öncelikle onları görmeye, sonra da bizim, sadece bizim için anlamlı hedefler seçmeye ihtiyacımız var.
Bu eğitimimizde:
- Özgüven nedir, ne işe yarar, ne zaman yetersiz olur, yetersizliği ne zaman sorun yaratır öğreneceğiz.
- Bakış açımız ve anlamlandırma biçimimizin aynı yaşam öyküsünü ne kadar farklı yorumlanabilir kıldığını fark edeceğiz.
- Yararı az özgüven geliştirme yöntemlerini ve neden ve ne zaman faydasız olduklarını inceleyeceğiz.
- Anlamlı, otantik hayal ve hedefler seçmenin faydasını konuşacağız.
- Başarabildiklerimizi gerçekçi bir gözle takdir etmeye çalışacağız.
- Değiştirebileceğimiz eksiklerimizi görüp, yine de motive kalabilme yollarını bulacağız
Defne Eraslan kimdir? Erişkin psikiyatrisi alanında çalışan uzman hekim olan Eraslan, Ege Üniversitesinde psikiyatri uzmanlığını tamamladıktan sonra, farklı ilaç firmalarında tıbbi danışman olarak çalışarak kurumsal iş hayatının talep ve zorluklarını yakından tanıma imkanı buldu. Daha sonra değişik üniversitelerde psikiyatri ve psikoloji bölümlerinde öğretim üyeliği yaptı. Şu anda serbest psikiyatrist ve psikoterapist olarak çalışıyor.
Asistanlığından beri uluslararası psikiyatri meslek örgütlerinde liderlik yapıyor. Kaygı bozuklukları, iş psikolojisi ve kadın psikolojisi özellikle ilgilendiği alanlar. Gazetelere ve kendi için yazmayı çok seviyor. En büyük amacı, psikiyatrik hastalıklar ve her bireyin yaşadığı psikolojik durumların önyargısız bir şekilde konuşulabilir duruma gelmesi ve bu zorluklarla karşılaşan kişilerin yalnızlığının aşılıp destek alabilmesi. Bunun yolunun bilgi ve paylaşımdan geçtiğini bildiği için, yazılarını ve konuşmalarını çok önemsiyor.
ÖNEMLİ BİLGİ
- Etkinlik katılım kayıtları e-posta yoluyla alınmamaktadır.
- Etkinliğe katılmak için tarafınızda gönderilen mail içeriğindeki “tıklayın” butonu üzerinden gerekli bilgilerinizi doğru şekilde girerek katılım kaydı oluşturmanız gerekmektedir. Katılım kaydınızı oluşturduğunuzda sistem otomatik olarak biletinizi e-posta adresinize göndermektedir.
- Etkinliklerimiz belirli sayıda katılımcı kontenjanı ile açılmaktadır. “SOLD OUT” ibaresi gördüğünüz etkinliklerde katılımcı kontenjan sayısı dolduğu (biletlerin tükendiği) anlamına gelmektedir.
- Derneğimize yıllık 240 TL destek ücreti ile bireysel üye olan adaylarımız için eğitimlerimiz ücretsizdir.
- Bireysel üye olmayan adaylarımız için katılım ücreti ise sembolik bir destek tutarı olarak (aksi belirtilmediği sürece) 30 TL’dir.
- Eğitim ücreti kredi kartı veya banka kartı ile eğitim alanında alınacaktır.
Not: Network (buluşma) etkinliklerimiz tüm aday ve destekçilerimize açık ve ücretsizdir.